Werken met verschillende ptree's

Als je de vorige handelingen hebt uitgevoerd, kun je zien dat de tabel NCREATE een stuk geslonken is. Alle personen in 'person.data' zijn verwijderd. Ze hebben immers een account in NDSEXPORT nu. Wat overblijft zijn de users voor de personen in 'customer.data'.

Om deze users op dezelfde manier te verwerken zou het genoeg zijn de ptree-code in sampleapp.propertieste wijzigen. Dat zou echter betekenen dat je deze code steeds heen en terug zou moet wijzigen. Misschien zijn er wel andere rapporten nodig voor andere ptree's.

Om die reden is het mogelijk een complete set configuratie-bestanden apart te zetten en CUG te laten kijken naar deze bestanden. Je doet dit door het classpath voor de jre anders in te stellen.

Belangrijk

CUG zoekt niet alleen zijn classes, maar ook zijn configuratie-bestanden (cugprogram.ini, createparams.properties etc.) in het java classpath. Vermijd de situatie waarin meer dan 1 configuratie-bestand met dezelfde functie vindbaar is. Groepeer configuratie-bestanden in een map en voeg een verwijzing naar deze map toe aan het classpath.

De configuratie-bestanden voor het werken met 'customers' staan in de map run/samplecust. In SampleAppCust is het classpath zo ingesteld, dat gezocht wordt in deze directory. Je ziet dan er iets andere namen gebruikt worden voor de rapporten. Dit is belangrijk bij het controleren van de rapporten.

  1. Bekijk run/samplecust/sampleAppCust.properties.

  2. Start SampleAppCust op.

  3. Bekijk het resultaat in de map out (sorteer op datum/tijd).

Nu ook de rapporten voor ptree 'customers' gemaakt zijn, kan de nds worden bijgewerkt. Voer hiervoor eerst do_import uit en dan CUGDaily (zie boven).

Als het goed zijn alle N-tabellen nu leeg, omdat voor alle personen een user is geïmporteerd.