Java onderdelen verkennen

Om iets origineels te doen met CUG is gebruik van eigen java-classes noodzakelijk. CUG is ook een poging de problematiek van het account-beheer programmeerbaar te maken. Wil je hier mee verder dan is de java-code van de demo een goed beginpunt. Via de classes die hier gebruikt worden, kun je dan de api-documentatie benaderen die bij de source-distributie hoort. Begin bij Person en NDSUser, bekijk dan PTree en NDSMap en CugApp.

SampleApp maakt intensief gebruik van Configuration om de waarden uit de configuratie-bestanden te halen. Het kan lonend zijn hier ook eens naar te kijken. Voor het gebruik van jdbc-databronnen, kan de package jdbc een hulpmiddel zijn. Zie de broncode van de package cug.tables voor een werkwijze.

Een geschikte vingeroefening is het schrijven van een cug-rapport voor SampleApp. Maak een subclass van SimpleNDSMapRapport, definieer een constructor die een PrintWriter ontvangt en override report( NDSUser ).

Als je verworven inzicht terugkoppelt naar de classes van de demo zul je erachter komen dat je 2 plugin-classes moet schrijven: een subclass van NDSContainer en een implementatie van CugOrg. Als je die hebt, kun je een rapportage toepassing maken die die gebruik maakt van een CugApp (vergeet niet je CugOrg te vermelden in cugprogram.ini).