Aanhangsel A. Typische demo-sessie

CUG heeft geen GUI, omdat CUG niet bedoeld is voor interactief gebruik. De configuratie van CUG is een neerslag van afspraken, niet het resultaat van een kwartiertje klikken en slepen door 1 persoon. In de praktijk is dit niet zo'n bezwaar, maar bij het doorlopen van de demo is dit wel lastig. Degene die met de demo werkt, is bezig met het uittesten van afspraken en speelt daarbij alle betrokken rollen.

Onderstaande afbeelding geeft een schermbeeld van een sessie waarin het CUG import/verwerken gedeelte wordt geconfigureerd. Als CUG een GUI had, hoefde je maar 1 venster te openen, nu zijn er dat dus 3 of meer. Het is dan het gemakkelijkst om Alt-Tab te gebruiken om van het ene naar het andere venster te gaan.

Naast de hier getoonde vensters is er meestal ook een browser-venster open met bijvoorbeeld de tekst van deze handleiding.

1

Access met de CUG-databron geopend; bekijk hier het resultaat van de import en de vergelijking; voeg zelf queries toe.

1

De map run; selecteer een batch-file en geef Enter om hem uit te voeren.

2

Teksteditor met createparam.properties; wijzig een waarde en sla het bestand op.

Een sessie met rapporteren als onderwerp, heeft waarschijnlijk sampleapp.properties open in plaats van createparam.properties en naast run ook nog de map out waar de demo-rapporten in terecht komen.

Wellicht dat naar aanleiding van reacties op deze tekst duidelijk wordt wat een geschikt model is voor een GUI.